biologisch • biodynamisch • natuurlijk

mobiele wijnbar voor

privé en publieke evenementen

CONTACT

WIJN

WAAR

WIE

HONGER

WAT

DORST

mobiele wijnbar voor privé en publieke evenementen

“Wine is simple. Life is simple. It's man that complicates, and it's a shame.” Bernard Noblet, La Romanée-Conti

WAT

 

Edelrot is een mobiele wijnbar met een liefde voor duurzame wijnen. Wijnen van kleine domeinen, beheerd door eigenzinnige wijnbouwers. Wijnen met karakter en een eigen verhaal.

 

We kiezen voor wijnmakers die het gebruik van chemische pesticiden, herbiciden en andere toevoegingen vermijden. Samen met deze telers geloven wij dat het volgen van de natuur de beste wijnen voortbrengt.

 

Geserveerd met de nodige kennis en passie, zonder overtollige bla(h) .

 

“before a wine can be great, it must first be true” Nicolas Joly

WIE

Saraï studeerde kunstwetenschappen en werkt als barista.

Stijn is kok.

Lekker eten en drinken is een groot deel van ons leven. We houden van de gezelligheid die een heerlijk gevulde tafel met zich meebrengt. We genieten ervan deze momenten te creëren voor onszelf of voor vrienden. Maar we laten ons natuurlijk ook graag elders verrassen.

Met onze zelfgebouwde camper-camionette hebben we de voorbije jaren heel wat door Europa gereisd. We ontdekten verschillende keukens en ingrediënten en kwamen in contact met mensen die ons vol passie vertelden over hun groenten, kazen en wijnen. Ook ging er een geheel nieuwe wijnwereld voor ons open, deze van de biodynamische en natuurlijke wijnen. Het zette ons aan tot het volgen van de sommelier-opleiding en het opstarten van onze mobiele wijnbar.

“chaque vigneron devrait accepter ses vins tels qu'ils sont en réalité et non tels qu'il se les imagine” Jules Chauvet

WAAR

Lekker eten kan je ondertussen op zowat elk evenement. Een goed glas wijn is jammer genoeg moeilijker te vinden. Of het zijn de usual suspects als chardonnay, merlot en cabernet sauvignon. Vaak wijnen van grote wijnhuizen, op industriële wijze geproduceerd, waar het contact tussen boer en product ver zoek is. Niets mis mee, maar er is zoveel meer. Met edelrot willen we je verschillende druivenrassen en wijnstijlen laten proeven. Van meer klassieke tot echte “wilde” wijnen en alles daartussen-in! We helpen je graag in het vinden van wat jij lekker vindt. Het perfecte wijntje om zo te drinken of de ideale match bij je gerecht.

 

We voorzien telkens tot twaalf verschillende wijnen. Een wisselend aanbod, aangepast aan het evenement/seizoen of je persoonlijke wensen. Je drinkt ze op correcte temperatuur, of simpelweg van het schap.

 

De edelrot bar is geen truck, maar een mobiele bar. We stellen zowel binnen als buiten op. In kleine of grote versie. Onder de tent of in openlucht. In een hal, feestzaal, schuur, loods, …

 

(food)Festivals

 

Bij een uitgebreide keuze aan eten hoort een uitgebreide keuze aan wijn. Tussen het gevarieerd en seizoensgebonden aanbod zit het gepaste glas voor jouw gerecht. We houden in onze keuze dan ook rekening met de aanwezige foodtrucks/cateraars.

 

De perfecte aanvulling op de 'normale' festivalbar!

 

Privéfeesten

 

Elke reden tot feest is een reden om een goed glas wijn te drinken. We kiezen samen de juiste wijnen of pairen deze met je cateraar. We denken mee over de leukste formule. Of doe eens zot en geef ons carte blanche!

 

Op aanvraag voorzien wij ook andere (non)alcoholische dranken.

 

 

 

 

 

Vernissages en openingen

 

Tentoonstelling, performance, productlancering, winkel, … we verzorgen graag de receptie of openen onze bar in jouw ruimte.

+

+

+

+

Bedrijfsevenementen

 

Personeelsfeest, eindejaarsreceptie, … We horen het graag als we met onze bar iets voor jullie bedrijf kunnen doen.

Geen glas op de wei? Hiervoor hebben we de bekers van govino.

Ontworpen om de smaken en aroma's in de wijn ten volle tot zijn recht te laten komen. Ze zijn gemaakt van BPA vrij plastic. Herbruikbaar en honderd procent recycleerbaar!

“I often think that when many winegrowers talk of great terroir, they're actually saying that they have a great view”

Een selectie van onze favorieten :

 

Pierre Frick, La Stoppa, Vergé, Claude Buchot, Stefano Bellotti, La Sorga, Maupertuis, Filipo Rizzo, Lous Grezes, Clos du Tue-Boeuf, Domaine Rivaton, Etienne Thiebaud, Agnès & René Mosse, Gilles Azzoni, Francois Blanchard, etc...

WIJN

Wat verbindt al onze producenten met elkaar?

Allen maken ze wijnen in evenwicht met de natuur, met respect voor de eigenheid van de druif en de plaats (terroir). Voor hen is biologisch, biodynamisch of natuurlijk werken de enige manier om een wijn te maken. Hun filosofie start in de wijngaard, maar zet zich ook verder in de kelder. Zij willen een gezonde wijngaard met een levende bodem, in harmonie met zijn omgeving. Een domein op mensenmaat. Een zichzelf onderhoudend ecosysteem, gestuurd door hard werken. Ze laten de natuurlijke fermentatie zijn gang gaan en grijpen slechts in waar en wanneer nodig. Geen cultuurgisten of kunstmatige aroma's en weinig tot geen sulfiet.

 

Een wijn tot stand gekomen door de natuur te volgen, anders dan ze met chemische middelen tegen te werken, proef je in het glas. De smaak van de druif, zijn omgeving en de filosofie van zijn maker komen tot volle expressie. Ze zijn puur, zuiver, interessant, smaakvol en soms een tikkeltje tegendraads.

 

 

Van al die wijn zou een mens al eens honger krijgen. Charcuterie, lokale kazen, brood, zelfgemaakte (groenten)tapenades en ingelegde groenten.

Puur en vers aangesneden.

 

Aperitief op een plankje!

 

 

HONGER

Even polsen hoe we kunnen samenwerken?

 

hello@wijnbar-edelrot.be

 

Stijn Schreel – 0478 / 45 06 98

Saraï Cachet – 0477 / 67 98 31

 

BE 0635 582 107